În prezent citește

Cartile de vizita

Cartile de vizita au devenit o prioritate in activitatea unei afaceri. Cartile de vizita provin inca din China antica in secolul al II- lea i.Hr. Functionarii lui Han au fost obligati sa poarte un card cu numele si functia lor. Alte referinte se gasesc in Franta, de unde si-a luat numele de cartea de vizita.
Prima carte de vizita a fost tiparita in Germania in 1786. In acele vremuri, ele erau doar un atribut al clasei superioare. Astazi, cartile de vizita au devenit o parte a vietii de zi cu zi.

Cartile de vizita, se clasifica dupa scopul lor. Deci sa cunoastem ce fel de tipuri sunt:
Ознакомимся с видами визитных карточек:

  • Carti de vizita de afaceri. Cartile de vizita de acest format sunt utilizate la sedintele oficiale. Cu ajutorul unor astfel de carduri, puteti furniza informatiile dvs. de contact (numele si titlul proprietarului, numele organizatiei, industria, sigla si datele de contact) viitorilor parteneri.
  • Carti de vizita personale. Acest tip de carti de vizita este utilizat pentru comunicarea informala. Acestea contin numele, prenumele si informatiile de contact. Aspectul cartilor de vizita depinde de persoana insusi.
  • Carti de vizita corporative. Astfel de carti de vizita nu reprezinta o persoana individuala, ci o intreaga companie. Acestea sunt utilizate in scopuri publicitare si sunt deseori distribuite impreuna cu fluturasi. Acestea contin numele si sigla companiei, informatii de contact si o lista a serviciilor furnizate.

Următorul pas important este imprimarea cărții de vizită. Daca alegeti tipul gresit de tiparire, cartile dvs. de vizita pot crea efectul gresit si isi pierde din eficienta.

Cateva tipuri de tiparire sunt:

    • Tiparire offset . La tiparirea offset, cerneala este transferata mai intai in cilindrul intermediar si apoi pe hartie. Cu ajutorul acestei metode, putem obtine o imprimare mai precisa. Majoritatea clientilor prefera metoda de imprimare offset, deoarece acest tip de tiparire se potriveste pentru tiraj mare.
    • Printare digitala . Comporativ cu tiparirea offset, digitalul este mai usor de implimentat si mai ieftin. Aceasta tiparire a aparut relativ recent, la mijlocul anilor ’90. Tehnica de executie este similara cu cea a unei imprimante cu jet de cerneala. Avantajele unei astfel de tipariri sunt viteza si costul insa singurul dezavantaj pe care il are este ca aceasta metoda este potrivita pentru imprimarea unui tiraj mic.
    • Embos cu folie de aluminiu. Foarte des acest tip de tiparire este combinat cu incalzirea. La fel si foliile sunt de mai multe tipuri: lucioase, pigmentate, holografice, aurii si argintii. In timpul procesului de productie, folia intra in contact cu materialul cartii de vizita si ca urmare, stratul inferior de folie, datorita incalzirii, se topeste si se lipeste de suprafata. Acest tip de tiparire este destul de scump dar cu siguranta ofera o prezentare mai solida.
    • Serigrafie. O alegere excelenta daca doriti o imagine luminoasa si clara pe cartea de vizita. In timpul imprimarii sunt folosite mai multe culori, ceea ce creaza efectul unei picaturi de ulei.Avantajul acestei metode este varietatea suprafetelor pentru imprimare, cum ar fi: plastic, metal, etc..
    • Imprimare UV. Aceasta metoda de imprimare este tiparita cu imprimanta UV. Imprimarea se poate face nu pe intreaga carte de vizita, ci doar pe niste elemente individuale. O caracteristica speciala este capacitatea de a imprima pe plastic si lemn.

      Noi suntem siguri ca nu numai o data a-ti avut ocazia sa faceti cunostinta cu persoane noi si sa sa pastrati cu ei relatii de afacere, in asa momente, cu siguranta va poate ajuta o carte de vizita. Compania noastra va poate ajuta sa creati o carte de vizita , unica care vi se potriveste.

Postări asemănatoare